כולנו שואפים לחיוך לבן יותר, כשחלקנו בוחרים בערכות הלבנת שיניים ביתיות או מנסים שיטות ביתיות אחרות כמו סודה לשתיה בכדי להלבין את אמייל השיניים. למרבה הצער, זו לא תמיד האפשרות הבטוחה ביותר ואתם תבזבזו זמן וכסף שוב ושוב אם לא תמצאו את שורש הבעיה.
כתמים בשיניים הוא נושא שכיח שרבים מאיתנו מתמודדים איתו ויכול להיגרם ממגוון גורמים שונים. בעוד שגורמים מסוימים לשיניים מוכתמות אינם בשליטתך, גורמים אחרים הם כן, גורמים הקשורים בדרך כלל לאורח החיים היומיומי שלנו, לתזונה, להיגיינה או אפילו לכדורים מסוימים שאתם לוקחים.
כתמים בשיניים מופיעים על פני השטח או מתחת לאמייל השן. אמנם יש הרבה סיבות שונות הגורמות כתמים בשיניים, אך נסביר לכם כמה מהגורמים השכיחים ביותר וכיצד ניתן להסיר את הכתמים הללו בכדי לקבלך חיוך בהיר יותר.
זקוקים לעזרה? התקשרו עכשיו 0772-177771
תזונה
כתמים משאריות פיגמנטים (שנמצאים בדרך כלל במזונות ובמשקאות) יכולים להצטבר על
שכבת החלבון המכסה את האמייל. לאורך זמן, שאריות אלו יכולות להפוך לגוון חום-צהבהב
ועלולות לגרום להופעת כתמים בשיניים.
מזון ומשקאות נפוצים להכתמה כוללים: קפה, תה, משקאות מוגזים, יין וכמה פירות וירקות, כגון
אוכמניות, דובדבנים וסלק.
רוצים לדעת איך מאכלים ומשקאות משפיעים על השיניים שלכם?
הכנסו >>> תזונה ובריאות השן: איך המזון משפיע?
עישון
אחד הגורמים השכיחים ביותר לשיניים מוכתמות הוא עישון סיגריות, הנובע מכימיקלי הזפת
והניקוטין המצויים בסיגריות. עישון יכול להצהיב את השיניים בפרק זמן קצר, ולכן הרבה מעשנים
ארוכי טווח סובלים משיניים צהובות אפילו חומות עקב עישון מוגזם לאורך שנים רבות.
רוצה לקרוא יותר על עישון ושיניים?
הכנסו >>> עישון: מה הנזק לשיניים?
היגיינת פה לקויה
היגיינת פה לקויה היא גורם שכיח לבעיות שיניים קריטיות ביותר, כך שכמובן, הדבר יכול גם לגרום לשיניים מוכתמות.
לאחר צריכת מאכלים או משקאות ממותקים או אפילו עישון, שאריות הפיגמנט יכולות להצטבר בשכבת החלבון המקיפה את אמייל השיניים, דבר שעלול לגרום לכתמים חיצוניים כאשר השיניים אינן מנוקות כראוי.
אם אתם מתקשים לשמור על היגיינת הפה, אימייל השן יכול להפוך בהדרגה לצבע חום-צהבהב והתוצאה היא כתמים בשיניים. מסיבה זו, עליכם לוודא כי אתם מצחצחים שיניים באופן קבוע פעמיים ביום (למשך שתי דקות בכל פעם) באמצעות משחת שיניים עם פלואוריד וגם לנקות בין השיניים בחוט דנטלי.
רוצים ללמוד איך לצחצח שיניים נכון?
הכנסו >>> צחצוח שיניים נכון, טיפים והנחיות
טיפול תרופתי
טיפולים רפואיים מסוימים עלולים לגרום לשינוי צבע בשיניים (כתמים בשיניים), כולל כדורים נגד לחץ דם, אנטי-היסטמינים, טטרציקלין, דוקסיציקלין, שטיפות פה המכילות כלורהקסידין וציטילפירידיניום וגם טיפולים כימותרפיים.
תלוי בכמות הכדורים ובארוך הטיפול, השיניים יכולות להכתים מוקדם או מאוחר יותר, לכן כדאי לדעת שלא כל הגורמים לכתמים בשיניים נובעים מהיגיינת פה לקויה. זה יכול להיות מתסכל עבור אלה שאין להם ברירה וחייבים לקחת כדורים על בסיס קבוע, זה מותיר אותם רגישים יותר ופחות בטוחים בהפגנת חיוכם.
שלחו הודעת וואטסאפ >>> לחצו כאן!
הְזדַקְנוּת
גם אם אתם מצחצחים, מטפלים ושומרים על השיניים, עם הזמן השיניים משנות צבע, שינוי צבע הקשור לגיל. בנוסף לכתמים הנגרמים על ידי מאכלים, שתייה, תרופות או עישון, השיניים באופן טבעי מצהיבות לאורך זמן בגלל אמייל השיניים שהולך ומתדלדל ככל שעובר הזמן.
ככל שהאמייל נשחק עם הגיל, הוא חושף את הדנטין הצהוב המתחבא מתחת, מה שהופך את השיניים לכהות יותר ממה שהיו בשנים קודמות.
כיצד ניתן להסיר כתמים בשיניים?
הכנסו >>> ניקוי כתמים בשיניים