עוד לפני שנדבר על טיפול שיניים הרוסות, מזכיר לכם שדיברנו במאמר הקודם על אופציות לטיפול בשיניים רקובות, אם הנזק הוא חלקי אז אפשר לשקם את השיניים ע"י:
- שחזורים .
- כתרים.
למי שלא קרא מוזמן להציץ בקישור הבא.
הכנסו >>>> שן רקובה, מה עושים ואיך מטפלים?
שיניים הרוסות, מה עושים אם הנזק בלתי הפיך?!
עוד לפני שניגש לאופציות טיפוליות, שימו לב שטיפול שיניים כזה דורש זמן, שיתוף פעולה וסבלנות הם קריטיים להצלחת הטיפול. מדובר בשיקום מלא של הפה, טיפול אפשרי בהחלט אבל מורכב. מדובר בתהליך שמתחיל בעקירה של שיניים הרוסות, ואז צריך לחכות זמן לריפוי של העצם ומילוי מחדש.
ריפוי כזה יכול לקחת בין 4-6 חודשים. ורק אחרי שהכל התרפה אפשר להתקדם הלאה לשלב של השיקום. בזמן ההמתנה לריפוי אתם לא תשארו בלי שיניים, אפשר לעשות תותבת זמנית. אומנם התותבת הזמנית לא נוחה ביותר אבל תתן לכם פתרון אסתטי זמני מעולה.
טיפול מידי בהרדמה כללית
בפגישה אחת, ללא צורך בזמן המתנה לריפוי. בשיטה הזאת עקירות שיניים הרוסות וגם שיקום מבוצעים בפגישה אחת ואתם מתעוררים עם שיניים חדשות. טיפול כזה לא מתאים לכל מטופל וכל מקרה והעלויות מטורפות בארץ. אנחנו מבצעים טיפולים כאלה בחו״ל, טורקיה ורומניה. הטיסה לשם תחסוך לכם כ-50% מעלות הטיפול. אנחנו כמובן מלווים אתכם לכל אורך הטיפול.
התייעצו איתנו.
התקשרו: 0772-177771
תותבות:
במקרה של איבוד טוטלי של כל השיניים או איבוד חלקי תותבת היא אחת האופציות הטיפוליות השכיחות. התותבות מבוצעות במעבדה ולא דורשות מהמטופל שום טיפולים מורכבים חוץ ממידות.
זמן הביצוע של התותבת נע בין 2-3 שבועות והתוצאות אסתטיות ביותר אבל דורשות זמן הסתגלות. מדובר בהתקן זר שמכניסים לפה ויש צורך להתרגל אליו, בדיוק כמו משקפיים או נעליים חדשות. זמן ההסתגלות בדרך כלל כחודש.
היות והתקן זה הוא התקן נשלף, מומלץ להוציא כמה פעמים ביום, במיוחד אחרי אוכל ולשטוף עם מים וסבון אחרת אוכל יכול להצטבר מתחת לתותבת ולגרום לדלקות וריח רע מהפה.
יתרונות וחסרונות התותבת:
יתרונות:
- זמן ביצוע מהיר
- אין צורך בטיפולים מורכבים, רק מידות.
- עלות נמוכה.
חסרונות:
- התקן נייד לא יציב.
- דחיסת אוכל.
- פחות נוח.
רוצים לקרוא יותר על תותבות?
הכנסו >>> עקירה ותותבות: הסוף לבעיות השיניים?!
תותבת על שתלים:
זהו פתרון שיקומי חדיש, שדרוג של התותבות הרגילות שבדיוק דיברנו עליהן. השיטה משלבת בין תותבת לכמה שתלים בודדים. שתלים אלה משמשים כעוגן לתותבת במקום שיניים הרוסות ונותנים לה יציבות מצוינת על פני הרכס דבר המקנה נוחות מריבית בזמן אוכל בעיקר, גם בזמן דיבור.
בדרך הכלל כסטנדרט מוסיפים ללסת התחתונה 2 שתלים וללסת העליונה 4 שתלים. התותבת מתחברת לשתלים ע"י מנגנון המורכב מזכר ונקבה בצורת קליפס שאפשר לחבר ולנתק. זהו התקן נשלף, לא התקן קבוע ויש צורך להוציא מדי פעם בכדי לנקות ולשמור על היגיינת התותבת והפה.
יתרונות וחסרונות תותבת על שתלים:
יתרונות:
- יציבות מעולה
- נוחות באוכל ובדיבור
- עלות סבירה
חסרונות:
- דחיסת מזון
- קושי בהוצאת התותבת והחזרתה
- שחיקת החלקים המחברים.
צפו בסרטון, תותבת על שתלים:
שתלים:
האופציה הטיפולית המועדפת. מדובר בשיקום קבוע שמדמה בצורה רבה את השיניים הטבעיות שלנו. אחוזי ההצלחה גבוהים מאוד מעל 90%. אסתטיקה, יציבות ונוחות מעולים.
השתל עשוי לרוב מטיטניום מצופה בהידרוקסיאפטיט והוא מוכנס אל תוך העצם ע"י הברגה. את השתל אנחנו לא רואים בפה, שתל בעצם הוא רק עוגן שעליו מוסיפים מבנה הבולט אל תוך הפה ועליו מלבישים כתר חרסינה.
אפשר לבצע את השתלים מידית אחרי עקירת שיניים הרוסות או להמתין פרק זמן לריפוי ורק אז לבצע את ההשתלה. כמו כן ניתן להשתיל ולבצע העמסה מידית על השתל (שתל+מבנה+כתר בפגישה אחת) או לחכות לזמן קליטה ורק אז להמשיך את השיקום.
יתרונות וחסרונות שתלים:
יתרונות:
- יציבות מעולה
- נוחות מירבית
- אסתטיקה מעולה
חסרונות:
- תהליך כירורגי
- תהליך ארוך
- עלות גבוהה
רוצים לקרוא יותר על שתלים?
הכנסו >>> שתלים בשיניים: כל מה שרציתם לדעת!